Seydiler Ziraat Odası

Tarihçe

Ziraat Odaları, 15.05.1957 tarihinde 6964 sayılı kanunla kurulmuş, bu Kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek hizmetleri görmek, tarım sektörünün her alanda genel menfaatlere uygun olarak gelişmesine ve Devletin tarımsal plan ve programlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olmak, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, tarımda iş, meslek disiplin ve ahlakı ile birliğini korumak, çiftçilerin birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde, dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak amacıyla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Seydiler ziraat odası başkanlığımız ilçemizde ilk olarak köy ve mahalle muhtarlarımızın ilçemiz kanaat öderlerinin desteği ve milletin efendisi olan çiftçilerimizin destekleri ile 20.05.2013 tarihinde kurucular kurulu üyeleri ile yargı gözetiminde organ seçimlerini yaparak tüzel kişiliğini kazanmıştır.   Kurucu oda başkanı olarak Cemal EĞİLMEZ görev aldı. 22.02.2015 tarihinde yapılan 1. Olağan genel kurulunda tekrar seçilerek güven tazeledi. Kuruluşumuzdan bu güne kadar faaliyetleri devam etmektedir.